logo logo
startoficynawwanasz glosdrukarniaofertakontakt




Książka jest pierwszym w Polsce przewodnikiem kulinarnym po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców. Pewien pilot strącony podczas wojny w Jugosławii przeżył wiele dni na wrogim terytorium, jak sam powiedział, dzięki znajomości jadalnych owadów i robaków.

Z przewodnika tego dowiesz się m.in.
jak polować na koniki polne
czy można jeść mrówki
że w Rumunii jedzono chrabąszcze
jak przyrządzić ślimaki
czy nie zatrujesz się gąsienicą
które chrząszcze zwiększają przyjemność z seksu
i jakie to może mieć konsekwencje
czy dzieci mogą jeść dżdżownice
jak należy polować na osy z odkurzaczem
które stonogi smakują najlepiej
dlaczego cesarz Hirochito jadł głównie osy
jak smakują wszy
i które larwy much jada się w Chinach
Autor książki, dr Łukasz Łuczaj, jest przyrodnikiem, który od kilku lat prowadzi eksperymenty nad zapomnianymi składnikami naszej diety, takimi jak dzikie rośliny i bezkręgowce. Organizuje też warsztaty prehistorycznych technik zdobywania i przyrządzania pożywienia.
95 stron, format A5
img6
KROŚNIEŃSKA OFICYNA WYDAWNICZA SP. Z O.O.

Kontakt:

tel.: +48 13 43 687 16
tel./fax: +48 13 43 254 15
tel. kom.: +48 502 674 164
e-mail: rysialucz@interia.pl
www.kow.net.pl
NIP: 684-23-24-025 REGON: 371148502
Numer wpisu do KRS: 0000154952
Kapitał zakładowy: 170 000 PLN
CHEMIGRAFIA Michał Łuczaj
38-400 Krosno, ul. Białobrzeska 74

Kontakt:
tel./fax: +48 13 43 254 15
tel. kom.: +48 502 674 164
e-mail: adir1@poczta.wp.pl

NIP: 684-000-06-37 REGON: 370088063
BGŻ o/Krosno 28 2030 0045 1110 0000 0024 5690
Krośnieńska Oficyna Wydawnicza - wydawnictwo wykluczonych | drukadnia chemigrafia | itr nasz głos | warsztaty filmowe
Realizacja: SOART STUDIO 2012