PODRĘCZNIK ROBAKOŻERCY, prof. Łukasz Łuczaj

podrecznik-robakozercy

Format A5,  stron 96, oprawa miękka 

Cena: 18 zł

Książka jest przewodnikiem po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców Polski i krajów ościennych

Książka jest pierwszym w Polsce przewodnikiem kulinarnym po mało znanym świecie jadalnych bezkręgowców. Pewien pilot strącony podczas wojny w Jugosławii przeżył wiele dni na wrogim terytorium, jak sam powiedział, dzięki znajomości jadalnych owadów i robaków.

Z przewodnika tego dowiesz się m.in.
jak polować na koniki polne
czy można jeść mrówki
że w Rumunii jedzono chrabąszcze
jak przyrządzić ślimaki
czy nie zatrujesz się gąsienicą
które chrząszcze zwiększają przyjemność z seksu
i jakie to może mieć konsekwencje
czy dzieci mogą jeść dżdżownice
jak należy polować na osy z odkurzaczem
które stonogi smakują najlepiej
dlaczego cesarz Hirochito jadł głównie osy
jak smakują wszy
i które larwy much jada się w Chinach
Autor książki, dr Łukasz Łuczaj, jest przyrodnikiem, który od kilku lat prowadzi eksperymenty nad zapomnianymi składnikami naszej diety, takimi jak dzikie rośliny i bezkręgowce. Organizuje też warsztaty prehistorycznych technik zdobywania i przyrządzania pożywienia.


Zamówienia można składać: rysialucz@interia.pl lub adir1@poczta.wp.pl

Prosimy podać telefon kontaktowy dla doręczyciela oraz mail do kontaktu z dostawcą. 
Zamówienia realizujemy po dokonaniu przedpłaty na konto "CHEMIGRAFII" 38-400 Krosno, ul. Białobrzeska 74
nr 28 2030 0045 1110 0000 0024 5690 lub wysyłka za pobraniem.
Koszty wysyłki (Kurier - 13 zł, za pobraniem 16 zł)