DZIKIE ROŚLINY JADALNE POLSKI Przewodnik Survivalowy, prof. Łukasz Łuczaj

dzikie-rosliny-jadalne-polski

Format A4,  stron 268, oprawa miękka 

Cena: 29 zł minus rabaty

Książka zawiera informacje na temat potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków.

Książka zawiera informacje na temat potencjalnie jadalnych roślin Polski, w sumie ponad tysiąca gatunków. Większość z nich autor książki jadł osobiście. Szczególnie cenne są też mało znane opisy użytkowania różnych roślin przez ludy pierwotne Ameryki i Syberii.

Z książki tej dowiesz się, że Japończycy jadają cebule lilii, kwiaty liliowców i korzenie łopianu, a także,
że przedstawiony na okładce czosnek niedźwiedzi jest znanym warzywem na Ukrainie, w Rosji i na Kaukazie. Odkryjesz także jak zamienić żołędzie w pyszny przysmak i może sięgniesz po wielki kozacki specjał… pałkę wodną.

Znajdziesz tu także informacje o tym jak Indianie robili syrop klonowy oraz jakie rośliny kisili Czukczowie
w dołach ziemnych jako zapas pożywienia na zimę.
Książka składa się ze wstępu zawierającego zasady doboru i zbioru roślin oraz haseł z poszczególnymi rodzajami roślin ułożonych alfabetycznie.

Pozycja unikalna na rynku polskim, zawierająca najwięcej wiadomości o dzikich roślinach jadalnych.


Zamówienia można składać: rysialucz@interia.pl lub adir1@poczta.wp.pl

Prosimy podać telefon kontaktowy dla doręczyciela oraz mail do kontaktu z dostawcą. 
Zamówienia realizujemy po dokonaniu przedpłaty na konto "CHEMIGRAFII" 38-400 Krosno, ul. Białobrzeska 74
nr 28 2030 0045 1110 0000 0024 5690 lub wysyłka za pobraniem.
Koszty wysyłki (Kurier - 13 zł, za pobraniem 16 zł)